tiistai 7. kesäkuuta 2011

Tavaraturhautuminen

Talouteen on kertynyt erilaista romua, vanhaa vaatetta varsinkin lapsilta, hienoja tavaroita, joita vaan on liikaa, ja tarvikkeita, joista on suunniteltu jotakin tehtäväksi. Sitten ne kertyvät kaikkialle läjiksi, jotka ovat tiellä. Ei niitä poiskaan voi heittää, vaan ne on vain siirrettävä sivuun jonnekin muualle, kun tarvitaan tilaa johonkin tai kun tulee vieraita. Joskus se rasittaa niin, että harkitsee vain sen kaiken jättämistä tänne, uutta alkua jossakin muualla vain välttämättömimmillä tavaroilla. Ehkä se olisi parasta tai sitten voi koettaa sopeutua, sinnitellä. Tai voisihan asian koettaa ratkaistakin. Selviytyä.


Nyt olen siis koettamassa saada tätä hallintaan. Asuintiloja oli pakko tyhjentää, kun tuli suurempi määrä vieraita. Pakkasin tavaroita laatikoihin ja kannoin niitä ullakolle. Jätesäkkeihin ja ullakolle. Jonkin verran lajiteltuna, mutta kiireessä. Kenkiä muuttolaatikoissa, parittamattomia sukkia jätesäkissä. Pojan vaatteita. Kaikki irtonaisille lattialevyille isoksi kasaksi. Samalla hautoen ajatuksia näistä selviämiseksi.

Aikaisemminkin olen käynyt kirpputorilla. Minulle se sopii ihmisten puolesta, mutta aikaa se vaatii. Tavaroiden kerääminen, järjestäminen ja valmistelu myytäväksi vie aikansa ja sitten siellä on seisottava myymässä pitkän kesäisen lauantain tai sunnuntain tai molemmat. Kerättävä jäljelle jääneet tavarat ja pakattava ne seuraavaa myyntikierrosta varten. Pelkkä raha ei korvaa menetettyä aikaa, mutta saahan siinä raitista ilmaa ja tapaa ihmisiä. Voi jopa ottaa käsityön mukaan, niin saa puheenaihettakin asiakkaiden kanssa. Ihan kivaa. Lastenvaatteet menevät kyllä huutonetissäkin, mutta aikaa sekin vie, kun tuotteet on listattava ja pakattava ja lähetettävä ja vielä seurattava pankkitiliäkin. Mutta sekin on kyllä ihmiskontaktia. Tai voisi niitä vaihtaakin johonkin tarpeellisempaan tai arvokkaampaan tai hauskempaan vaikka netcyclerillä.

Toinen asia on sitten ajatus tuunaamisesta, askartelemisesta, uuden elämän antamisesta tavaroille. Erilaisten ylimääräisten tavaroiden muuntaminen haluttavaan muotoon. Yöpaitoja, nukenvaatteita, ritarinlinnoja. Kaikkea hauskaa omaan käyttöön, lapsille, myyntiin tai vaihtoon.

Yhtäkkiä asia on enemmänkin innostava. Se on osa selviytymistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti